Frölundas Mats Rosseli Olsen och Max Friberg jublar efter 6-2 MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
SHL 18/19

Guldläge för Frölunda – körde över Djurgården

Frölunda är bara en match ifrån SM-guldet i hockey efter en imponerande seger mot Djurgården i det femte finalmötet hemma i Scandinavium.

Lagkaptenen Joel Lundqvist gav Frölunda ledningen efter knappt tio minuters spel i första perioden. Målet kom i spel med en man mer.

Redan i första spelminuten i andra perioden kunde Frölunda på nytt dra nytta av sitt power play-spel när Ryan Lasch forcerade in 2–0 till hemmalaget. Och bara några minuter senare fick hemmapubliken jubla igen när Joel Mustonen satte 3–0.

När Jacob Peterson en stund senare gjorde 4–0 fick Dif-målvakten Adam Reideborn nog och åkte och satte sig i båset. In kom Robin Jensen.

I den fjärde perioden skakade Djurgården lite liv i tillställningen med två snabba mål. Men närmare än så kom laget inte. I stället kunde Frölunda göra två mål, varav ytterligare ett kom i powerplay, i slutet av matchen och vann med 6–2.

Toppnyheter

Mohammed Buya Turay. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2019

Matchhjälten jublande glad: ”Let’s go, Djurgården!”

Mohammed Buya Turay gjorde matchens enda mål när Djurgården besegrade IFK Göteborg och såg till att sätta sig i förarsätet i jakten på SM-guldet. Efter matchen sparade han inte på känslorna.

– Vi tog tre poäng och det är det viktigaste. Det var därför vi kom hit. Let’s go, Djurgården! skrek matchhjälten när han intervjuades av C Mores Olof Lundh.

Han passade också på att rikta en hälsning till klubbens sportchef Bosse Johansson.

– Jag vill stanna, Bosse ge mig ett kontrakt! sa Buya Turay.

34 min
Mohammed Buya Turay blev matchhjälte. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
undefined

Flera tveksamma domslut när Dif kopplade guldgrepp

Djurgården har skaffat sig guldläge i allsvenskan efter seger 1–0 borta mot IFK Göteborg på måndagen. Men det var Göteborg som inledde bäst och många trodde att laget också tog ledningen när Lasse Vibe rullade in bollen tidigt i matchen. Men domaren valde att blåsa för offside, ett tveksamt domslut.

– Det är inte offside, sa experten Hasse Backe i C Mores studio.

I andra halvlek höjde sig Djurgården – men laget hade också på nytt domaren med sig när Göteborg inte fick straff i en situation mitt i halvleken.

Det dröjde till minut 70 innan matchens första mål kom. Marcus Danielson slog en fin hörna till Mohammed Buya Turay, som nickade in 1–0. Men även den situationen föregicks av en tveksamhet, då det borde ha blåsts för offside i momentet som gav upphov till hörnan.

Segern innebär att Djurgården nu är tre poäng före Hammarby, AIK och MFF när bara två omgångar återstår att spela.

1 tim
Alexander Axén. KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
undefined

Experten kräver VAR i allsvenskan efter missarna

Flera tveksamma domslut kom att påverka utgången av den viktiga allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården. Bland annat vinkades ett tidigt Göteborgsmål av för offside, tillsynes felaktigt, och senare borde Göteborg också fått en straff.

Missarna får C Mores expert Alexander Axén att ryta ifrån, skriver Aftonbladet.

– Vi måste införa VAR i allsvenskan. Vi kan inte sitta här och diskutera sådana här saker hela tiden. Jag antar att de som är motståndare mot VAR är nöjda med de här situationerna, sa han i sändningen.

Även expertkollegan Hasse Backe höll med.

– När allt ska avgöras vill man inte ha de här felen, sa han.

17 min
Läs mer om Herrallsvenskan 2019