Här är Zero Menu – Den nya miljövänliga måltiden
Ett av de enklaste sättet att minska sitt klimatavtryck på individnivå är att välja hållbar mat med låg klimatpåverkan. Neste har därför utvecklat Zero Menu som kommer att serveras på Lidö som en del av projektet Zero Island.
Menyn har utvecklats tillsammans med stjärnkocken Jonas Svensson med fokus på hållbarhet genom hela projektet. Allt från hur maten transporteras till hur man hanterar det som blir kvar efteråt.
Många ingredienser är lokalt odlade på Lidö och där det är möjligt, har transporterats med fossilfria bränslealternativ till restaurangen. I linje med Zero Menu har Neste också utvecklat Zero Label, ett sätt att inspirera andra restauranger att arbeta mer hållbart.
Sverige siktar på att bli fossilfritt år 2045. För att se hur det ska kunna bli verklighet så utforskar Neste, världens största företag inom fossilfria drivmedel, nya lösningar för att nå de målen. De utforskar nu möjligheten att göra en hel ö fossilfri — på bara ett år. Tillsammans med sina samarbetspartners skapar de Zero Island för att Sverige ska nå sina mål.
Efter midsommar kommer Zero Menu finnas tillgänglig på Lidö i den svenska Skärgården.