Här är Zero Menu – en måltid för ett bättre klimat
Efter midsommar lanserar Neste, världens största företag inom fossilfria drivmedel, en måltid komponerad av stjärnkocken Jonas Svensson med fokus på hållbarhet och klimatsmarta lösningar. Namnet på måltiden är Zero Menu och många av ingredienserna är lokalt odlade för att minska klimatpåverkan. Neste har arbetat med projektet i tolv månader och till sommaren kommer Lidö i Stockholms skärgård förvandlas till en helt hållbar ö.
Menyn består bland annat av en kall soppa på ramslök, potatis och syrad svensk gurka, färserad spetskål med gös och nybakad rabarberkaka.
– Mina tankar kring menyn har utgått ifrån råvaror i säsong, så lite transport som möjligt och naturligtvis att maten som serveras ska smaka gott, säger Jonas Svensson om menyn.
Zero Island, tillsammans med Zero Menu är projekt för att bidra till ett mer hållbart klimat. Neste utforskar möjligheten att göra Zero Island till en hållbar oas för att skapa en mer miljövänlig värld och hjälpa Sverige nå sitt mål att vara helt fossilfritt år 2045.