Hem
Putin pratar om drönarattacken med chefen för Byrån för strategiska initiativ (ASI) Svetlana Chupsheva. Gavriil Grigorov / AP

ISW: Ryssland ”tonar ner” angrepp mot Moskva – har brist på hämndalternativ

President Vladimir Putin har försökt ”tona ner” drönarangreppet mot Moskva eftersom han håller på att få slut på alternativ för vedergällning. Det skriver den Washingtonbaserade tankesmedjan ISW.

Putin försökte få det att framstå som att Ukraina svarat på ryska attacker som skett samma dag. På så sätt kunde han motivera rysk passivitet efter drönarangreppet – Ryssland hade så att säga ”redan hämnats”.

Ett mer passivt Ryssland är också bilden som framträder av Storbritanniens försvarsdepartements dagliga lägesrapport på Twitter. Den senaste månaden har Ryssland i allt högre grad reagerat på Ukrainas handlingar snarare än tagit militära initiativ för att uppnå sina egna mål.

”Ryssland har haft låg framgång i sina försök att neutralisera Ukrainas förbättrade luftförsvar och slå ner ukrainska styrkors motattacker.”

Samtidigt har Ryssland tvingats flytta säkerhetsstyrkor för att svara på milisattacker i gränstrakterna.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons