Hem
EurocardANNONS

Julshoppa med Bluetooth på Regent Street

Butikerna längs den fashionabla shoppinggatan Regent Street i London har med hjälp av Bluetooth-teknik lagt grunden för ett nytt sätta att shoppa. Märkesbutikerna längs gatan är utrustade med en teknik som gör det möjligt att kommunicera med shoppingflanörerna, som till exempel kan få personliga erbjudanden i telefonen när de passerar butikerna.
Den trådlösa kommunikationen mellan mobilanvändare och butikerna bygger på en Bluetooth-teknik som kallas för beacons, som fångar upp signaler på kortare avstånd.

Ställ in vilka butiker som är intressanta

Allt shopparen behöver göra är att ladda ner Regent Streets App på sin iPhone, iPad eller iPod. Kunden kan ställa in vilka butiker som är intressanta och få erbjudanden som passar.
– Lösningen innehåller många goda element och ger en inblick i en möjlig framtida shoppingupplevelse. Det är inte säkert att dagens lösning på Regent Street är en lösning för framtiden. Men det är en lösning där vi slipper en massa spam, och där vi får nyttiga meddelanden när vi är öppna för det, säger Jes Rasmussen, expert på mobila betallösningar på Eurocard.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
EurocardANNONS

Cabonline möter hotet från Uber med app

Det omtalade amerikanska taxiföretaget Uber lär möta hårt motstånd i Sverige. Den svenska taxiappen Cabonline, som används av flera stora taxibolag, är nämligen redan väl etablerad och flitigt nedladdad. Uber har satt taxinäringen i fokus och konceptet att beställa en taxi via en app, där betalningen sker automatiskt när resenärer kliver ur bilen, har fått riskkapitalister att investera 24 miljarder kronor i företaget. Men i Sverige har Cabonline skapat en tjänst med ett framgångsrikt erbjudande för både privatkunder och affärsresenärer.
Annons