Hem
EU:s Ursula von der Leyen och Polens Andrzej Duda under ”Stand Up for Ukraine” Czarek Sokolowski / AP

Källor: EU redo med nytt stödpaket på 584 miljarder

Den europeiska unionen står redo att föreslå ett nytt finansiellt stödpaket till Ukraina på cirka 50 miljarder euro, motsvarande 584 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg och hänvisar till källor med insyn.

Paket ska finansiera en del av den ukrainska regeringens nuvarande utgifter och betala för brådskande återuppbyggnad. Till skillnad stödpaket ska det finansieras genom bidrag från medlemsländerna i stället för att låna från marknaderna, säger en källa.

Annons

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons