Sebastian Samuelsson, till vänster, och Jesper Nelin under dagens lopp. TT
Världscupen i skidskytte

Kanonstart för de svenska herrarna i världscupen

De svenska herrarna fick en smakstart på skidskyttesäsongen. Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma slutade på placering 9, 13 och 16.

– Väldigt bra. Kanonstart, säger landslagets chefstränare Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Men niondeplacerade Samuelsson är självkritisk, trots att han slog till med karriärens bästa placering i världscupen.

– Det sista skottet i skyttet ska jag inte bomma. Det ska jag göra bättre, säger han enligt Aftonbladet.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset