Hem
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och USA:s president Joe Biden. Javad Parsa / NTB

Ledare: Både Biden och Trump gör att Nato svettas

Nato-toppmötet i Washington står i fokus på flera av onsdagens ledarsidor.

I SvD konstaterar Ann Sofie-Dahl att militäralliansen har det ”svettigt värre”, och inte bara för att temperaturerna i USA:s huvudstad når 35-gradersstrecket.

Ett orosmoln för Nato är dels USA:s president tillika värden för mötet Joe Biden och hans kritiserade insatser i debatten mot Donald Trump, dels att den sistnämnde kan ta över efter valet i november. Men den tillträdande generalsekreteraren Mark Rutte är en ljusning för Nato.

”Mark Rutte är känd för sin förmåga att skapa god stämning och enighet runt diverse mötesbord – samt, inte minst, för att stå på påfallande god fot med Trump”, skriver Dahl.

I Sydsvenskans ledare heter det att 75-årsfirandet av Nato inte bara blir ett tårtkalas – Europa står inför säkerhetsrelaterade utmaningar, och mötet sker i ljuset av det sönderbombade barnsjukhuset i Kyiv:

”Med den vetskapen kliver bland andra försvarsminister Jonson och statsminister Ulf Kristersson in till mötet i Washington.”

Annons

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (obunden liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons