Hem
Wine AffairANNONS

Malbec från Argentina som sällskap till grillat

Malbec var länge den mest odlade rödvinsdruvan i franska Bordeaux, men i dag kommer merparten av världens Malbecviner från Argentina. Hit kom druvan i slutet av 1800-talet och blev snabbt så populär att den nu kallas landets nationaldruva. Druvan Malbec trivs på hög höjd där kalla nätter kyler ner de soldränkta druvorna. Den stora temperaturskillnaden gör att druvorna hinner mogna ordentligt och ge ett vin som är smakrikt och fruktigt.

Alamos Malbec har lagrats på en blandning av amerikanska och franska ekfat under nio månader och resultatet är ett mörkfruktigt vin med inslag av plommon, blåbär, svarta vinbär, örter, vanilj och en fin ton av ekfat. Passar till lamm, nöt eller vilt – speciellt till grillade rätter. Även grillade grönsaker passar bra med vinets fruktighet.

Familjeföretaget Alamos har funnits i drygt hundra år och producerat flera framgångsrika viner. Druvorna till deras ekologiska vin Alamos Malbec växer på upp mot 1 500 meters höjd i distriktet Mendoza och får smältvatten från Andernas snötäckta toppar under odlingsprocessen.

Alamos Organic Malbec har fått fina betyg av vinkritikerna i förhållande till sitt pris och finns i Systembolagets fasta sortiment i de flesta av landets butiker.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.