Adam Marttinen. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Marttinen (SD): Våldtäkt ska ge utvisning på livstid

Opinion När en utländsk medborgare döms för våldtäkt i Sverige bör utgångspunkten alltid vara utvisning på livstid, skriver Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen i en debattartikel i Aftonbladet.

Enlig partiet bör man också se över var våldtäktsdömda utlänningar avtjänar fängelsestraff inför utvisningen.

”Då en återanpassning till det svenska samhället inte är aktuellt kan andra länders fängelser vara mer lämpade, alternativt en ny typ av utvisningsfängelse i Sverige vars enda fokus är inkapacitering till verkställd utvisning”, skriver Marttinen.

Debattören

Opinion Adam Marttinen, rättspolitisk talesperson (SD)

Läs mer

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset