St Louis firar segern.  Winslow Townson / TT NYHETSBYRÅN
NHL 18/19

”Mest osannolika Stanley Cup-hjältarna någonsin”

St Louis grejade det – efter en av de märkligaste finalserierna någonsin lyckades laget ta sin historiska första titel, skriver Sportexpressens Gunnar Nordström i en krönika.

”Historien om hur man låg sist i NHL-tabellen den 2 januari och med en ny målvakt i Jordan Binnington från farmarlaget i AHL vände en säsong, som såg ut att bli ett fiasko, till att vinna klubbens första mästartitel blir förstås en klassiker.”

Sportbladets Per Bjurman menar att St Louis bedrift är ”en helt makalös bragd” och kallar laget ”de mest osannolika Stanley Cup-hjältarna någonsin”.

Att ligga sist i tabellen i januari och sedan lyfta bucklan i juni borde inte gå – men de har lyckats genom hårt jobb, en vägran att ge upp – och en målvakt som vid 25 års ålder plötsligt blir bäst i världen, skriver han.

Läs mer om matchen

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset