Middagspanik? Här är tre nya trendiga vardagsrätter
Varvar du samma vardagsrätter vecka efter vecka? Vill du dessutom käka mer hälsosamt? Då är kyckling och kalkon ett bra alternativ. Svensk kyckling och kalkon är gott, enkelt att tillaga och genererar dessutom väldigt lite klimatutsläpp. Här är tre trendiga och hälsosamma rätter att testa:
Misokyckling
En av årets stora mattrender är japanska ingredienser som miso, mirin och pinzu. Miso är en fermenterad sojaböna som vi i Sverige främst förknippar med misosoppa, men användingsområdena är många. Den här goda kycklingrätten skapar du genom att bryna kycklingfiléer i misopasta och smör.
Kyckling med vårprimörer
Det är äntligen säsong för svenska primörer som sparris, färskpotatis och knippmorötter. Ät dem tillsammans med denna fröbakade kyckling.
Ramen på kycklingben
Nudelsoppan Ramen får sitt djup av den goda buljongen. Den här varianten kan du med fördel förbereda under helgen. Buljongen blir nämligen som allra bäst om den får sjuda under fyra till fem timmar. Att koka sin egen buljong är dessutom klimatsmart eftersom du använder hela kycklingen.