Hem
Mums-mums. (LASSE HEJDENBERG / TT NYHETSBYRÅN)

Mums-mums kan räddas: ”Inte klart att den försvinner”

Bakverket Mums-mums framtid är hotad, men Cloettas vd Henri de Sauvage Nolting säger till Affärsvärlden att klassikern kan komma att räddas.

– Jag är inte hundra procent säker på att den ska försvinna helt. Kanske hittar vi en annan lösning med en annan producent, säger han.

I början av juli meddelade Cloetta att företaget skulle sluta tillverka den chokladöverdragna skumbollen på grund av bristande lönsamhet.

bakgrund
 
Mums-mums
Wikipedia (sv)
Mums-mums är en skumboll bestående av chokladdoppat äggviteskum med kexbotten som tillverkas av Cloetta. Varumärket har funnits sedan 1933, då företaget Thule introducerade produkten. Mums-mums har alltsedan dess haft samma form och smak. Den kom in i Cloettas sortiment i samband med uppköpet av Thule 1971. Den avvikelse som förekommit är att de under andra världskriget, på grund av den dåvarande brödransoneringen, inte hade kex i botten, utan en rund, oätbar pappskiva. Även förpackningens utseende har förändrats med åren.Våren 2007 lanserades Mums-mums Jordgubb, där skumfyllningen var smaksatt och rosafärgad. Produktvarianten blev inte särskilt långlivad. Cloetta har beslutat att sluta producera Mums-mums på grund av minskad efterfrågan och låg lönsamhet. Produktionen är planerad att upphöra i början av september 2023.Mums-mums har cirka 15 veckors hållbarhet och kan frysas in.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen