Hem
Efterrätten, körsbärsblomma med smak av kaffe och mandel, gör entré under Nobelbanketten i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm under 2015 års bankett. (Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN)

”Nobelmiddagen borde vara vegetarisk”

Nobelstiftelsen borde servera vegetarisk mat på Nobelbanketten för att inpirera människor att äta mindre kött, skriver tre debattörer i Göteborgsposten.

”Att ersätta kött med baljväxter, som också innehåller mycket protein, är positivt inte bara för miljön och djuren, utan också för hälsan”, skriver Camilla Björkbom från Djurens Rätt, David Stenholtz från Läkare för Framtiden och Per-Anders Jande från Svensk mat- och miljöinformation.

Menyn för årets bankett har ännu inte offentliggjorts, men enligt TT kommer någon slags konserverad råvara att dyka upp.

Om debattörerna:

Camilla Björkbom

President, Djurens Rätt

David Stenholtz

Ordförande, Läkare för Framtiden

Per-Anders Jande

Styrelseledamot, Svensk mat- och miljöinformation

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen