Hem
Sibel Shirpey som Sara i SVT:s Taelgia Petrus Sjövik

”Petar i öppna sår som blir större för varje dag”

Att kalla nya SVT-dramat Taelgia för skriande aktuell vore en ”grav underdrift”, enligt DN:s recensent Fredrik Sahlin. Serien utspelar sig i Södertäljes utsatta stadsdelar. I centrum står familjer vars barn dras allt djupare in i gängkriminaliteten.

Aftonbladets Karolina Fjellborg beskriver Taelgia som en ”sannolik hit” och skriver att serien ”petar i öppna sår som just nu blir större för varje dag. Och att det gör ont att se den, är ett kvitto på hur välgjord den är ”.

SvD:s Anna Hellsten skriver att regissören Jens Östberg ”lyckas rulla fram sin historia utan pekpinnar eller övertydliga politiska poänger. Introduktionen av figurerna är konstlös, dialogen naturalistisk på gränsen till dokumentär.”

Läs recensionerna i länkarna nedan.

Recensenternas snittbetyg: 3,8

Snittbetyget är baserat på fem av fem recensioner eftersom vissa av källorna inte sätter betyg.

Annons

Svenska recensioner

Om recensionssvepen

Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner och intervjuer som publiceras varje helg.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons