Hem
HENRIK MONTGOMERY / TT

Poddprofil sågar barnspar: ”Härlig barndom bättre”

Att hålla fast vid barnsparet och prioritera bort annat i ekonomin är inte en strategi som Börspoddens John Skogman rekommenderar. Det säger han i SVT:s Ekonomibyrån.

I stället anser han att man ska använda pengarna och skapa minnen med sina barn.

–När det är tuffa tider behöver man inte straffa sin familjs ekonomi för att ha råd med sparandet, säger poddprofilen och lägger till att det är ”mycket härligare att ha en bra barndom än 20 000 till 50 000 mer på kontot”.

Skogman säger också att nätmäklarna ”hetsar” kunderna till att spara till barnen, något som Avanzas privatekonom Felicia Schön inte håller med om.

Annons

Läs mer

Höstens smartaste investering

Vi går mot en händelserik ekonomihöst. Är noteringsklimatet på väg att bli hett igen? Vad händer med bomarknaden när alla bundna lån löper ut? Och hur ska det gå för den historiskt svaga kronan?

Med Omni Ekonomi, Omnis systerapp, får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe. Lägg därtill dagliga aktieanalyser direkt i appen, kommentarer från hundratals experter, fördjupning och förklaring, samt upplåst innehåll från världens ledande medier. Och mycket mer.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons