Röös är initierad men det hon säger är redan känt
En av Sveriges bästa klimatexperter, som vet hur man lyfter fram komplexa ämnen, men som kanske inte har något egentligt nytt att säga.
Så lyder recensenternas omdömen om klimatforskare Elin Röös sommarprat i Sveriges Radio i dag.
”Få kan, som Elin Röös, förklara varför maten vi äter (särskilt nötkött) gör ett så stort klimatavtryck – och vad vi kan göra åt det”, skriver Aftonbladets Jon Hansson.
I programmet berättar Elin Röös om sin resa där hon kom till insikt 2007, då hon insåg vilken betydelse köttindustrin hade i pusslet.
”Och ungefär så känns det att lyssna till hennes sommarprogram”, skriver Carl Petersson Moberg på Göteborgs-Posten. ”Som något från 2007”.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen