Maskot .
SJ

Så kan morgontrötta få en bättre start på dagen

Hur startar du din dag? Uppe med tuppen eller snooza till sista sekunden?

Samhället är till stor del uppbyggt efter morgonmänniskans dygnsrytm.

För den som är trögstartad på morgonen finns det några knep som kan underlätta.

Sluta snooza

Det kan vara svårt att stå emot när klockan ringer på morgonen. Men forskning visar att snoozande kan rubba vår djupsömn och göra oss ännu tröttare.

Förbered dig kvällen innan

Ju färre stressmoment i nyvaket tillstånd desto bättre. Plocka fram kläder och packa väskan kvällen innan för att få en lugnare start på dagen.

Välj ett bekvämt färdsätt

För den som reser mycket i arbetet blir morgnarna ofta mycket tidiga. Då blir det extra viktigt med ett färdsätt som känns bekvämt. Med tåg tar du dig direkt från city till city – och slipper lägga extra tid på att ta dig till flygplatsen eller leta parkeringsplats för bilen.

Ät frukost

Forskning visar att frukost hjälper oss att vara mer aktiva under förmiddagen. Affärsresenären som hellre sover en stund extra på morgonen kan med fördel äta den på tåget.

För den som reser i 1 klass på SJ Snabbtåg ingår frukost på avgångar före klockan 9.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

SJ Partner

Toppnyheter

Trumps USA 4th of July-firandet
Donald Trump vid Mount Rushmore Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA 4th of July-firandet

”Våra barn får lära sig att hata sitt land i skolan”

President Donald Trump tjuvstartade firandet av USA:s självständighetsdag med ett tal vid Mount Rushmore i South Dakota på fredagskvällen.

Inför 7 000 anhängare gick Trump till angrepp mot de demonstranter som vill ta bort sydstatssymboler i USA och menade att de försöker radera USA:s historia.

– Den här vänsterkulturrevolutionen är skapad för att omkullkasta den amerikanska revolutionen, sa Trump och fortsatte:

– Våra barn får i skolan lära sig att hata sitt eget land.

Talet följdes av ett enormt fyrverkeri, vilket är kontroversiellt eftersom något sådant, av miljöskäl, inte ägt rum vid minnesmärket sedan 2009. En annan fråga som väckt uppmärksamhet är att det inte krävts munskydd eller social distansering vid evenemanget.

3 tim
Kroganställda i Pennsylvania vill att barerna öppnas igen. Keith Srakocic / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nationaldagen firas viralt utan ölservering och bad

USA:s nationaldagsfirande på lördagen kommer inte att vara sig likt på grund av coronapandemin, konstaterar flera medier.

Reuters noterar att det är förbjudet att lägga sig på stränderna i södra Florida och södra Kalifornien och att den traditionella läsningen ur USA:s självständighetsförklaring som undertecknades den 4 juli för 244 år sedan kommer att sändas på nätet i år.

Fox News konstaterar att flera delstater tvingar krögare att fortsätta hålla sina barer stängda under nationaldagsfirandet. I Pennsylvania förbjöds först alkohol helt, men beslutet ändrades efter massiv kritik, skriver kanalen.

Igår 20:49
Fjärde juli i Washington DC förra året. Susan Walsh / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump vill se fyrverkerier under firandet – får kritik

Medan många delstater stänger ner verksamheter igen har Donald Trump talat sig varm för fest och fyrverkerier vid lördagens nationaldagsfirande i Washington DC, skriver ABC News. Detta har borgmästare Muriel Bowser opponerat sig mot på grund av smittorisken.

Själv flyger presidenten till Mount Rushmore där varken social distansering eller ansiktsmasker kommer att krävas – även det ett kritiserat beslut, rapporterar CNN.

Igår 20:49
Läs mer om Trumps USA