Skapar klimatsmart korv – gjord på mjölmaskar
Två studenter vid Lunds universitet har tagit fram en korv gjord på mjölmaskar, skriver Expressen. Korven har ett lågt klimatavtryck, vilket också var målet.
– Insekter har inte alls den påverkan på miljön som kossor och boskap, säger Mattias Stenström, ena halvan i duon, till tidningen.
De liknar smaken av mjölmask vid popcorn och spannmål, och säger att reaktionen från omgivningen varit positiv. Båda två trycker på att det handlar om att dölja att det faktiskt är just en insekt som tillagats. Studenterna hoppas på att se halvfabrikat som köttbullar och korvar i matbutikerna i framtiden.
– Då får man det mer på en Svensson-nivå, säger Marcus Jacobsen, Mattias samarbetspartner.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen