Hem
Hanna Öberg under träningsläger på Idre fjäll. (Anders Wiklund/TT)

Skidskyttarna äter två kundvagnar mat – varje dag

Skidskyttarna äter dubbla portioner mat under VM. Därför måste kocken Tom Forsberg handla två överfulla kundvagnar med mat – varje dag, berättar han för TT.

– De måste få i sig sådana mängder med mat för att de ska orka med träningen och tävlingarna.

Totalt lagar han mat för fem mål om dagen. 60 portioner till 30 personer som består av åkare, ledare och vallare.

– Man säger, ”ja då kör vi mellanmål” bara två timmar efter lunchen, säger han.

För fyra år sedan tog skidskytten Hanna Öberg ut sig fullständigt i första loppet, och senare kom man på att det handlade om energibrist varpå hon sattes på pizza- och godisdiet.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen