Hem
Natos Jens Stoltenberg under en presskonferens på tisdagen. Gorm Kallestad / NTB

Stoltenberg ”övertygad” om att Sverige blir Natomedlem

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg säger att han är ”helt övertygad” om att Sverige kommer att bli en fullvärdig medlem i försvarsalliansen, rapporterar AFP.

– Vi kommer att ha tät kontakt med Ankara och president Erdogan för att se till att processen går så snabbt som möjligt, säger han.

– De (Sverige) har redan kommit extremt långt sedan alla medlemsländer, inklusive Turkiet, bjöd in dem att bli fullvärdiga medlemmar vid toppmötet förra året, fortsätter han.

Turkiets president Erdogan har fortsatt säga att Sverige måste göra mer i kampen mot terrorism. Den åsikten delas inte av Stoltenberg som tycker att Sverige redan borde vara Natomedlem.

Annons

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

Regeringen: Vänsterns krav på Natoutträde ”en present till Putin”

Vänsterpartiet väntas under nästa vecka besluta om ett nytt partiprogram där man slår fast att partiet ska verka för ett utträde ur Nato. Nu måste både V och det övriga regeringsunderlaget till vänster svara på hur man tänker, skriver Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD) och Johan Pehrson (L) på DN Debatt. ”Kravet att Sverige ska lämna västvärldens försvarsallians samtidigt som det pågår ett ryskt anfallskrig i Europa är i praktiken en present till president Putin”, skriver debattörerna, som menar att det är en sak att vara emot inträdet, men en helt annan att verka för att Sverige ska lämna alliansen.
Annons