Svensk kyckling får gult ljus i WWF:s köttguide igen
Konventionell svensk kyckling får återigen ”gult ljus” i Världsnaturfonden WWF:s köttguide, enligt ett pressmeddelande. Kycklingen fick ”rött ljus” för två år sedan, något som ifrågasattes av branschen.
Förändringen har gjorts efter att branschorganisationen Svensk fågel gjort en ny analys av hur produktionen påverkar klimatet.
Matexperten Anna Richert på WWF säger att hon är glad att branschen har delat med sig av sin data. Samtidigt slår organisationen fast att det finns fortsatta utmaningar vad gäller djurvälfärd, bland annat att snabbväxande kycklingraser riskerar att drabbas av benproblem.
Kyckling som var kravmärkt, ekologisk eller som klimatcertifierats enligt Svenskt sigill fick inte rött ljus av WWF 2021.
Tidigare
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen