Hem
Svenska laget i europafinalen i Bocuse d’Or i Trondheim 20 mars 2024. Trondheim 20240320. (Gorm Kallestad / NTB)

Svenskt silver i Bocuse d’Or: ”Glad men inte nöjd”

Sverige vann silver i Europafinalen av kocktävlingen Bocuse d’Or i norska Trondheim på onsdagskvällen, rapporterar TT.

– Jag är väldigt glad men inte nöjd, jag hade velat ha guldstatyetten, säger Gustav Leonhardt.

Danmark vann tävlingen, där stjärnkockar med team komponerar rätter av samma råvaror, denna gång klippfisk, skrei, pilgrimsmussla och ren.

Gustav Leonhardt utsågs till Årets Kock år 2021. Han har tidigare vunnit ett VM-silver och ett EM-silver i i Bocuse d’Or.

Sverige och 64 länder till gör upp om 2025 års VM-guld i Lyon i januari nästa år.

bakgrund
 
Gustav Leonhardt
Wikipedia (sv)
Ej att förväxla med dirigenten och organisten med samma namn, Gustav Leonhardt.Gustav Åke Gorm Leonhardt, född 24 oktober 1996 i Sorunda församling i Stockholms län, är en svensk kock som utsågs till Årets kock 2021.Leonhardt genomgick gymnasieskolan Stockholms hotell- och restaurangskola i Johanneshov. Han har bland annat arbetat på stjärnrestaurangen Agrikultur och som R&D (Research And Development) på Aira i Stockholm.[källa behövs] Han har bland annat vunnit två OS-guld med Juniorkocklandslaget, ett VM-silver i Bocuse d’Or och ett EM-silver i Bocuse d’Or.[källa behövs] Den 16 september 2021 utsågs han till Årets kock 2021.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen