Bevaka
San Francisco

Andy Wong / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Dagens börs

Wall Street vänder upp på nytt hopp om handelsavtal

Efter tre dagars nedgångar såg Wall Street länge ut att vända upp på onsdagen efter positiva handelssignaler. Men vid stängning var det blandat resultat för huvudindexen:
• S&P 500: –0,1%
• Nasdaq: +0,3%
• Dow Jones: +/–0,0%

Ett handelsavtal mellan Kina och USA är till 90 procent klart, uppgav USA:s finansminister Steven Mnuchin under dagen. Men om inget avtal nås blir det ytterligare tullar på kinesiska varor, lovade samtidigt Donald Trump i en intervju i Fox Business. I intervjun uppgav han även att USA borde ta hårdare tag mot teknikjättar som Twitter och Google.

– Twitter är fruktansvärt [...] de borde bli stämda för att vara partiska [...] de är totalt partiska till Demokraternas fördel, sa han i intervjun.

Googles moderbolag Alphabet backade 0,6 procent medan Twitter i stället steg 1,4 procent.

Apple bekräftade i natt att de köpt Drive.ai som producerar AI-teknik för självkörande bilar. Aktien steg 2,2 procent och dämpade Dow-indexets fall tillsammans med Intel som steg 2,9 procent.

Tech hade överlag en bra dag efter att halvledarbolaget Micron levererat ett positivt delår och dessutom meddelat att de nu ”lagligen” kan återuppta försäljning till svartlistade kinesiska Huawei, skriver CNBC. Aktien rusade 13,3 procent. Andra halvledarbolag rycktes med och Nvidia steg exempelvis 5,1 procent.

San Francisco fattade sent på tisdagen ett beslut om att förbjuda e-cigarretter. E-cigarettjätten Juul menar att det kommer leda till en ”blomstrande svart marknad”.
Philip Morris backade 1,8 procent och Altria ungefär lika mycket.

Fedex släppte i går kväll en rapport som var bättre än marknaden väntat sig – aktien steg 2,5 procent.

26 jun 2019