Hem
Illustrationsbild. (MAJA SUSLIN / TT NYHETSBYRÅN)

Trög omställning att ta fram ekologisk champagne

Trenden att dricka ekologiskt ökar och producenterna har hörsammat konsumenternas önskan om att få mer miljövänligt i glasen, skriver TT. Men att ställa om från konventionell jordbruksmark till ett ekologiskt bruk går trögt, enligt AFP.

Ekologiskt jordbruk är inte till för de vinproducenter som vill tjäna snabba pengar, menar Pascal Doquet, ordförande för föreningen för ekologisk champagne.

– Om du bara är ute efter att få sätta ett vackert sigill på din etikett, kommer du snabbt att bli besviken, säger han till AFP.

Doquet berättar att det tog honom sex år från det att han började omvandla sin odling till en ekologisk sådan, fram tills dess att han sålde sin första flaska ekologisk champagne.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen