Plansch som pryds av journalisten Jamal Khashoggi. Arkivbild. Osman Orsal / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Fallet Jamal Khashoggi

Trump om mordet: Ingen pekar fingret mot prinsen

USA:s president Donald Trump säger att han är ”extremt arg” över mordet på journalisten Jamal Khashoggi, men hävdar att ingen lägger skulden på Saudiarabiens kronprins, rapporterar AFP.

– Ingen har hittills direkt pekat finger mot Saudiarabiens framtida kung, hävdar Trump och understryker att Riyadh är en ”fantastisk allierad”.

Hans kommentar kommer kort efter att FN-experter sagt att det finns bevis som kopplar kronprinsen Mohammed bin Salman och höga tjänstemän till mordet.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppmanar samtidigt kronprinsen att avslöja vilka mördarna är, då han är övertygad om att de kommer från Saudiarabien, rapporterar Reuters.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset