Hem
Eric Clapton med sju Grammystatyetter år 1993. DOUGLAS C. PIZAC / TT NYHETSBYRÅN

Vännernas undran: Vad har hänt med Eric Clapton?

Det senaste året har artisten Eric Clapton blivit allt mer isolerad från vänner och kolleger, skriver Washington Post i ett långt reportage.

Skälet är flera kontroversiella uttalanden som Clapton gjort om pandemin. Han har jämfört nedstängningar med slaveri och har uttryckt skepsis kring covidvaccinet. Han har även sagt att han bara tänker uppträda i delstater som inte har något vaccinkrav.

– Jag har pratat med flera vänner till Eric som inte förstår vad han håller på med. Vi sitter alla i samma båt, säger trummisen Jim Keltner, som har varit vän med Clapton i över 50 år.

Läs texten via länken nedan.

Annons

Om långläsning

Varje helg rekommenderar Omni-redaktionen några läsvärda längre reportage från olika delar av världen. Ämnesvalen kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Långläsning är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons