Hem
(TT / Scanpix)

Varningen till Sverige: Köp inte thailändsk kyckling

Inom den thailändska kycklinguppfödningen används det för mycket antibiotika. Det tycker Världsnaturfonden, WWF. Därför har de i årets upplaga av sin köttguide valt att ge kött därifrån rött ljus, rapporterar SVT Nyheter. WWF anser bland annat att det saknas system för att hantera antibiotikan i Thailand.
– Det används i förebyggande och tillväxtbefrämjande syfte, det finns ingen dokumentation eller veterinärkontroll, säger Anna Richert, som varit med att ta fram guiden, till SVT.
Import av färsk och fryst kyckling från Asien är i Sverige förbjuden på grund av risken för fågelinfluensa. Det är däremot tillåtet att importera tillagad och beredd kyckling. Det skriver TT.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen