Hem
Tim Aro/TT

Analyser: Kan stå dem dyrt – tiger i en akut moralfråga

Svenska Dagbladets avslöjande om pengatvätt via Spotify är en ”akut moralfråga” som har mötts av tystnad från bolaget, som inte vill låta sig intervjuas, skriver SVT:s Joakim Voss Sundell i en analys. Historiskt har den strategin fungerat för bolaget, men nu kan det slå tillbaka, menar han.

”Om detaljerade bevis för pengatvätt nu skulle framkomma – som för Swedbank i den baltiska pengatvättsskandalen 2019 – kan tystnad och nekande komma att stå Spotify dyrt.”

SvD:s Björn Jeffrey menar att lösningen på problemet inte bara är Spotifys ansvar. Pengatvätt är ”ett samhällsproblem, inte ett techproblem”, skriver han. Samtidigt kräver Jeffrey mer transparens från Spotify och tycker att det är ”anmärkningsvärt” att bolaget inte ställer upp på intervjuer.

Annons

Läs även:

Navigera det ekonomiska läget med Omni Ekonomi

Inflation, räntehöjningar och svängande börsrörelser – hur navigerar man det utmanande ekonomiska läget?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att hantera marknaderna.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons