Hem
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) får applåder efter sitt tal under politikerveckan i Almedalen. Adam Ihse/TT

Analyser: Nu är det SD som är Anderssons huvudfiende

S-ledaren Magdalena Anderssons tal i Almedalen var klassiskt socialdemokratiskt, skriver Altingets Sanna Rayman i en analys. Men numera är det SD, inte M, som är Socialdemokraternas huvudfiende, skriver hon.

”I det långa loppet kan en sådan glidning i de politiska kontinentalplattorna visa sig dramatisk”, skriver Rayman.

I SvD skriver Henrik Torehammar att Andersson ”fick Almedalen att kännas som Almedalen igen”. Han jämför hennes tal med det som Märta Stenevi (MP) höll och konstaterar att mycket skiljer sig, bland annat i synen på kriminalpolitiken. Men båda pekar ut SD som ett hot.

”Där kan kan de rödgröna alltid enas”, skriver Torehammar.

TV4:s Per Hermanrud skriver att det förslag som S lade fram, att statsstöd ska inflationssäkras, är ”intressant men komplicerat”. Han påpekar emellertid att de pengar som förslaget skulle ge kommuner och regioner inte är i närheten av vad de efterfrågat.

Att lägga ett sådant förslag samtidigt som man kritiserar regeringen för att inte skjuta till tillräckligt kan uppfattas som hyckleri, anser Hermanrud.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons