Hem
S-ledaren Magdalena Andersson i Almedalen. Adam Ihse/TT

Analys: S vill inte skrämma bort urbana medelklassen

Det är ganska typiskt för Socialdemokraterna just nu att Magdalena Andersson duckade att svara på frågor om eventuella skattehöjningar i höstens skuggbudget när hon frågades ut i SVT:s Morgonstudion. Det säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein och lyfter att partiet inte heller lämnat besked om reduktionsplikten än.

Marmorstein spår samtidigt att partiet lämnar skatten orörd och konstaterar att S sällan ”återställer skatter som deras motståndare sänkt”.

– Om inte annat riskerar det att skrämma bort den välmående, urbana medelklassen som blivit en allt viktigare väljargrupp för Socialdemokraterna.

SR:s politiska kommentator Fredrik Furtenbach säger att S-ledaren var ”väldigt, väldigt försiktig” i sin kritik av Turkiet i P1 Morgons partiledarutfrågning, där hon bland annat sa att landet har lite att jobba på i hbqt-frågor.

– Hon har väl samma inställning som regeringen egentligen att det gäller att sitta väldigt stilla i båten åtminstone ett tag till, säger Furtenbach.

Han konstaterar samtidigt att S-ledaren inte kritiserade Ulf Kristersson gällande Natofrågan.

Annons

Läs också

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons