Hem
Illustrationsbild Johan Nilsson/TT

Arbetslösheten ökar: ”För tidigt prata om skifte”

Arbetslösheten ökar, enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen.

I slutet av augusti var 331 000, eller 6,4 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa hos landets arbetsförmedlingar.

Det är något färre än vid samma tid i fjol, men jämfört med i juli då 329 977 personer var inskrivna, så var det en ökning.

– Det är för tidigt att prata om ett skifte eftersom vi bara har sett ökningen den här månaden, säger myndighetens analysdirektör Eva Samakovlis i pressmeddelandet.

Annons

Höstens smartaste investering

Vi går mot en händelserik ekonomihöst. Är noteringsklimatet på väg att bli hett igen? Vad händer med bomarknaden när alla bundna lån löper ut? Och hur ska det gå för den historiskt svaga kronan?

Med Omni Ekonomi, Omnis systerapp, får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe. Lägg därtill dagliga aktieanalyser direkt i appen, kommentarer från hundratals experter, fördjupning och förklaring, samt upplåst innehåll från världens ledande medier. Och mycket mer.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons