Forskare: Mat som forskas fram är inte onaturlig
Ett livsmedel är inte onaturligt för att det är ”vetenskapligt framtaget”, skriver forskarna Karolina och Björn Östbring på DN Debatt.
Tvärtom så påminner dagens livsmedelsinnovationer om de som kom till för att lösa problem i bondesamhället eller industrisamhället, menar debattörerna. Vissa idéer visade sig vara lysande – så som köttkvarnen, separatorn och frysen – medan andra försvann lika snabbt som de kom.
”Kanske kommer vi i framtiden skrocka åt vissa av de idéer som nu prövas – men samtidigt ha anammat ett par nya livsmedel”, skriver Karolina och Björn Östbring.
Om debattörerna
Karolina Östbring, doktor och forskare i livsmedelsteknik, Lunds universitet
Björn Östbring, doktor i statsvetenskap, Lunds universitet
Läs mer
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen