Hem

Hårdvarunyheter i överflöd på oväntat Amazon-event

Den amerikanska it-jätten Amazon aviserade plötsligt och oväntat under torsdagen att man skulle bjuda på ett hårdvaruevent i Seattle. Och i samband med eventet har man nu visat upp en rad nyheter. Det handlar uteslutande om produkter med stöd för AI-assistenten Alexa, varav den mest udda är en mikrovågsugn.

Amazon visade även upp en ny version av enheten Echo Show, med inbyggd hubb för smarta hem, samt en förbättrad variant av högtalaren Echo Plus. Dessutom tar Amazon nu upp kampen med Sonos och släpper förutom en Alexa-rustad subbas även ett par förstärkare som kan kopplas till företagets Echo-högtalare.

Utöver det offentliggjordes en rad andra Alexa-rustade enheter. Bland annat ett ”smart” eluttag, en väggklocka samt ett slags digital vakt-enhet kallad Alexa Guard, som utöver att reagera på rök och gifter även nyttjar eventuella Echo-högtalare i ett hushåll för att lyssna efter misstänkta ljud. Med enheten Echo Auto kan man dessutom rusta sin bil med stöd för Alexa.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

Uppgifter: Betaversion av nya Siri först i januari

En av de mer efterlängtade aspekterna av konceptet Apple Intelligence – som Apple presenterade i samband med inledningen av utvecklarkonferensen WWDC för några veckor sedan – är en uppgraderad version av AI-assistenten Siri. Men nu kommer uppgifter från Bloombergs Apple-expert Mark Gurman om att en betaversion av den uppgraderade AI-assistenten kommer att dyka upp först i januari 2025, vilket sannolikt är längre fram än vad många hade hoppats på.

Google lanserar Bard-förstärkt version av Assistant

Google presenterade i samband med sitt event ”Made by Google” på onsdagen en ny AI-assistent kallad ”Assistant with Bard”. Precis som namnet gör gällande så handlar det om en kombination av Google Assistant och AI-chattboten Bard, som enligt Google utgör en ”mer personlig assistent” som kan hjälpa användarna med olika saker via konversationer. Interaktionen med assistenten kan ske både via text, röst eller bilder.
Annons