Hem
Illustrationsbild. Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Leverantör: Försäljning av fetmamedicin igång i Sverige

Nu finns läkemedlet Wegovy, som används i både diabetes- och fetmabehandling, tillgängligt även i Sverige. Det bekräftar Emil Backlund, vice vd för den svenska leverantören Medartuum, för TT.

– Försäljningen har startat i form av två olika styrkor, 1,7 respektive 2,4 milligram. De övriga tre kommer att finnas med start nu i slutet av juni, säger han.

Intresset för Wegovy har fått en skjuts efter att flera kändisar gått ut med att de använder läkemedlet, däribland Teslas vd Elon Musk.

Annons

Läs mer

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons