Hem
Arkivbild: Haggis (MARTIN CLEAVER / TT / NTB Scanpix)

Mängder med haggis dras tillbaka i Skottland

Flera haggisvaror från olika tillverkare har dragits tillbaka, rapporterar medier i Skottland.

Det är – som det kan vara även med andra slakteriprodukter – bakterien Clostridium botulinum som är det svårhanterliga problemet. Inga fall av matförgiftning tycks ha rapporterats, men rådet att inte äta produkterna ges av myndigheten Food Standards Scotland av säkerhetsskäl.

bakgrund
 
Haggis
Wikipedia (sv)
Haggis är en maträtt från Skottland, traditionellt gjord på lever, lunga och hjärta från får, havregryn, lök, fårtalg eller ister samt olika kryddor. Den är närmast att beskriva som en korsning av korvkaka och pölsa, med havregryn i stället för korngryn, traditionellt tillagad i fårmage. Haggis serveras med rotmos och potatismos, "neeps and tatties" (slang för "turnips and potatoes", kålrot och potatisar), och ibland ett glas skotsk whisky att dricka till.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen