Hem
StadiumANNONS

Midnattsloppet – en glad och svettig folkfest

64 000 löpare kan inte ha fel. Att springa Midnattsloppet är så mycket mer än att bara springa milen.
– Det är utan tvekan en folkfest, säger Göran Qvarfordt, VD för Midnattsloppet Nordic AB.
1982 fick ett gäng Hammarbykillar en knasig idé: varför inte flytta en bit av en sambafestival i Rio till Stockholm? Sagt och gjort – med inspiration från Brasilien startade man Midnattsloppet.
– Grunden har varit densamma sedan dess – att loppet ska ge glädje och inspiration. Med musik och ljus muntrar vi upp, hejar på och erbjuder löparna något mer än ett vanligt lopp, säger Göran Qvarfordt.

Aktiviteter ger löpararna en skjuts framåt

Loppets huvudsponsor Stadium stämmer in.
– Glädjen som syns hos varje deltagare under Midnattsloppet är verkligen speciell. Vår vision har alltid varit att aktivera världen och att få fler att upptäcka glädjen i att röra på sig, och det gör Midnattsloppet till ett självklart lopp för oss att engagera oss i, säger Patrizia Nilsson på Stadium.
Längs loppet ger olika aktiviteter löparna en skjuts framåt och höjer stämningen. Det kan var allt från att ett band spelar på ett flak, en saxofon i Tantolunden eller en gospelkör vid Masthugget.
– Midnattsloppet är bra för att alla i stort sett kan vara med. Att springa 10 kilometer klarar de flesta av med lite förberedelse, säger Göran Qvarfordt.

Tips för att klara Midnattsloppet

Börja träna i tid:

”Ha en strategi och följ gärna ett program,” säger Göran Qvarfordt.

Variera träningen:

Är du nybörjare behöver inte alltid springa för att göra ett bra Midnattslopp. Simma, cykla, yoga – variation gör att det förblir roligt och du bygger upp en träningsvana.

Sätt upp ett mål:

Mål är bra för att se till att man kommer ut – ska man bara springa när det är sol och medvind blir det inte så många pass. Ett lopp är att bra mål, men du behöver också de små målen längs vägen. Sätt upp mätbara delmål – kanske 5 kilometer fem minuter snabbare än i dag?

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.