Nobelmiddagen avslutades med dans
Klockan 19 inleddes Nobelbanketten i Blå hallen i Stockholms stadshus. Middagen började traditionsenligt med att Nobelstiftelsens ordförande utbringade en skål för kung Carl XVI Gustaf. Middagsmenyn, som komponerats av Sayan Isaksson och konditorn Daniel Roos, bestod bland annat av grillad havskräfta och vaktel från Södermanland.
När alla talen hållits bröts taffeln och festdeltagarna tog sig upp på dansgolvet. Där sågs bland annat Alice Bah Kuhnke (MP) dansa med Jan Björklund (L).
Middagsmenyn
Förrätt: Träkolsgrillad havskräfta och kammussla, serverad med brännässlor, ramslök och inlagda vinteräpplen.
Huvudrätt: Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolök med jordärtskocka, bevarade vilda svampar och kycklingskinn och senapsfrön.
Efterrätt: Ett ”moln” av limefrukten sudachi, hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.