Hem
De rättspolitiska talespersonerna för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet en gemensam pressträff om säkerhetsläget. Från vänster Ulrika Liljeberg (C), Gudrun Nordborg (V), Ardalan Shekarabi (S) och Rasmus Ling (MP). STEFAN JERREVANG/TT

Oppositionen kräver omröstning om Jomshof

S, V, C och MP vill avsätta SD-toppen Richard Jomshof från hans roll som ordförande för justitieutskottet efter kritiserade uttalanden han gjort under korankrisen. Partierna kommer att kräva en omröstning på nästa sammanträde med utskottet, meddelar de på en gemensam pressträff.

Socialdemokraternas rättspolitiske talesperson Ardalan Shekarabi säger att Jomshof skadar Sverige och Sveriges internationella intressen genom spridning av hatiska budskap.

– Richard Jomshof kan inte sitta som ordförande i ett av de tyngsta utskotten i Sveriges riksdag i detta svåra säkerhetsläge samtidigt som han bidrar till att eskalera situationen. Det är farligt för vårt land, säger Shekarabi.

Bland annat kallade Jomshof profeten Muhammed för en ”massmördare, slavhandlare och rövare” i ett uttalande på X, tidigare Twitter. Något som väckt ilska i arabvärlden.

Se pressträffen med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet
Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons