Hem
Kenneth Toft-Hansen från Danmark i mitten flankerad av Sebastian Gibrand (tv) och norrmannen Christian Andre Pettersen (th). (Laurent Cipriani / TT NYHETSBYRÅN)

Silver för svenske Gibrand i prestigefyllda Bocuse d’Or

Svenske Sebastian Gibrand tog silver i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or i franska Lyon i går. Danmark knep guldet och Norge tog hem bronset i tävlingen där totalt 23 länder deltog.

Att snubbla på mållinjen gav dubbla känslor, menar Gibrand.

– Vi hade en otrolig tro på vår produkt. Tyvärr räcker det inte hela vägen men det är klart att man gläds lite, sa han till TT en kort stund efter att ha fått gå upp på podiet med sina lagkamrater.

En av rätterna som svensklaget stod för var ugnsrostad kalvrack fylld med kalv- och anklever, bräserade short ribs av kalv, färserad kalvbräss med citrontimjan, svensk potatis tillagad i smör, variation av svamp och tartelette av örter och kronärtskocka.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen