Hem
Izabelle Nordfjell/TT / TT Nyhetsbyrån

Svenskt Näringsliv vill ha bättre vägar: ”Fungerar inte”

Det är dags att inse att kampen mot inflationen är över och i stället att börja satsa för att rusta upp den svenska infrastrukturen. Det är Svenskt Näringslivs uppmaning till regeringen, skriver TT.

Bland annat anser man att den svenska tillväxten stryps när arbetspendling och godstrafik inte fungerar, säger chefsekonom Sven-Olof Daunfeldt som vill se tydliga signaler om satsningar i vårbudgeten. Organisationen varnar för att arbetskraftsbrist inom vägar och järnväg kan driva upp kostnaderna och även inflationen igen, men att en lösning är arbetskraftsinvandring.

– Vi behöver ha in mer kompetens till Sverige, säger Daunfeldt.

Annons

Årets smartaste investering

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons