Hem
Max Friberg glider förbi målvakten Quentin Papillon och Enzo Cantagallo. MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sverige vinner gruppen efter 3–1 mot Frankrike

Sverige vinner sin grupp i ishockey-VM efter kvällens möte mot Frankrike.

Efter en mållös första period blev det Lucas Raymond som gjorde mathcens första mål åtta minuter in i den andra perioden. Det varade dock knappt en minut innan Frankrike slog tillbaka och gjorde 1–1.

Med 42 spealde minuter gjorde svenske Erik Karlsson sedan 2–1 i tredje perioden.

– De spelar bra, de spelar lika bra som oss. Det säger nog mer om hur vi spelar, säger målskytten i Viaplay.

Bara minuter innan matchens slut avslutade André Burakovsky det hela med 3–1 i öppet mål. Sverige blir därmed etta i gruppen.