Bevaka
Snap

Arkivbilder. TT
Dagens börs

Wall Street vände upp efter nya handelssignaler

Efter en trevande start steg USA-börserna för tredje dagen i rad efter uppgifter om framsteg i handelssamtalen mellan USA och Mexiko. Indexen steg efter att Bloomberg rapporterat att USA överväger att skjuta upp måndagens nya tullavgifter på mexikanska varor och vid stängning var samtliga huvudindexen upp:
• S&P 500: +0,6%
• Nasdaq: +0,5%
• Dow Jones: +0,7%

Den amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på torsdagen att han kan komma att höja tullarna på kinesiska varor för ytterligare 300 miljarder dollar.

Samtidigt lämnade ECB styrräntan på 0 procent och guidade att det inte blir någon räntehöjning förrän första halvan av 2020.

Både under tisdagen och onsdagen steg indexen på Wall Street efter att Federal Reserve-chefen Jerome Powell signalerat en kommande räntesänkning i USA.

Bäst gick energisektorn som steg 1,7 procent, men även tech och råvaror gick starkt och lyfte över 1 procent vardera.

Tesla steg som mest över 7 procent men stängde 4,8 procent högre. Enligt uppgifter till sajten Electrek är elbilstillverkaren på väg att slå nytt säljrekord i Nordamerika i det innevarande kvartalet – och lovar bonusar till personalen om de klarar att leverera bilarna.

Snapchats ägarbolag Snap rusade samtidigt 6,9 procent på en höjd rekommendation från researchföretaget Pivotal.

Bokhandlarkedjan Barnes & Noble rusade 29,9 procent efter uppgifter om att aktivistfonden Elliott Management kan komma att offentliggöra ett köp av bolaget under veckan.

Och Spotify steg 3,4 procent efter nyheten att det tidigare presidentparet Barack och Michelle Obama har tecknat ett avtal med den svenska musikjätten om att producera exklusiva podcastar.

6 jun