Bevaka
Walt Disney Company

Mark Lennihan / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nya rekord på Wall Street – Spotify och Tesla förlorare

New York-börserna avancerade på onsdagen för tredje dagen i rad. Både tekniktunga Nasdaq och breda S&P 500 stängde på nya rekordnivåer.
• S&P500: +1,1 %
• Nasdaq: +0,4 %
• Dow Jones: +1,7 %
Enligt CNBC reagerade terminerna tydligt positivt på uppgifter i kinesisk stats-tv i morse om att ett forskningslag hittat en effektiv behandling mot coronaviruset.

Börshumöret stärktes ytterligare på nyheten om att sysselsättningen i USA:s privata sektor ökade med 291 000 personer i januari – den största ökningen på nära fem år och nästan dubbelt så mycket analytikerna hade förutspått.

På bolagsfronten föll Ford 9,5 procent efter att ha rapporterat en miljardförlust och svaga utsikter. Konkurrenten General Motors steg 1,9 procent efter att ha överträffat estimaten, trots att rörelseresultat tyngdes med 25 miljarder kronor av höstens strejk.

Spotify föll 4,7 procent efter att ha redovisat en större förlust än väntat i det fjärde kvartalet. Snap backade i sin tur 14,7 procent efter en mindre miss på intäktssidan.

Disney handlades ner 2,3 procent, trots en rapport där både vinst, omsättning och antalet prenumeranter i Disney+ slog estimaten. Enligt CNBC var det en besvikelse att målen för streamingtjänsten inte justerades upp.

Teslas ursinniga uppgångssvit fick till slut en kraftig motreaktion. Aktien rasade 17,2 procent efter att bolaget meddelat att coronaviruset har orsakat försenade leveranser i Kina.

5 feb