Hem
Pressbild SF Studios

”’Avgrunden’ är bra – men följer mallen för mycket”

Den bioaktuella katastroffilmen ”Avgrunden” med Tuva Novotny i huvudrollen innehåller för mycket relationsdrama och för lite katastrof, menar DN:s recensent Fredrik Sahlin.

GP:s Mats Johnson instämmer. Crazy Pictures-produktionen, som utspelar sig i och omkring Kiruna och järnmalmsgruvan, inleder snabbt och effektivt. Men det dröjer länge innan spänning faktiskt uppstår, menar han.

”Det är väldigt många trassliga familjerelationer som måste redas ut innan vi får uppleva detta.”

Aftonbladets Jens Peterson är något mer imponerad av en film som ”på gott och ont” följer Hollywood-mallen för katastroffilmer. Att det handlar om skalv till följd av gruvarbetet tycker han både är en bra och trovärdig utgångspunkt.

Peterson delar dock bilden av att det kretsar alltför mycket kring ett fåtal personer när katastrofen väl slår till, och det är det han anser är det dåliga med Hollywood-mallen. På så vis får småsaker mer utrymme än tragedier, skriver han.

”Här blir till sist Kiruna en kuliss bakom ett allt fånigare familjedrama.”

Recensenternas snittbetyg: 2,6

Snittbetyget är baserat på sex recensioner.

Annons

Om recensionssvepen

Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner och intervjuer som publiceras varje helg.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons