Hem
(Anders Wiklund/TT / TT Nyhetsbyrån)

Expert: En krögares värsta ekonomiska mardröm

En krögares värsta ekonomiska mardröm. Det säger branschorganisationen Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson i kölvattnet av listeriautbrottet på annars ekonomiskt lönsamma Coco & Carmen, skriver SvD.

De förlorade intäkterna går inte att hämta hem, menar han.

– Gästernas efterfrågan på tjänsten går ju inte att lagra. De äter inte middag två gånger i dag bara för att de inte åt i går, säger Jakobsson.

Krögaren Fredrik Eriksson är inne på ett liknande spår. Kostnader för råvaror går att pressa ner med kort varsel, men kostnader för personal och lokal försvinner inte.

– Om du inte har en försäkring som slår in så står du där med åtminstone 60 procent av utgifterna kvar men inga intäkter, säger han.

Läs tidigare

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen