Hem
Halle Bailey. Jordan Strauss / AP

Halle Bailey avgudade Ariel – nu får hon spela henne

När skådespelaren Halle Bailey växte upp hade hon Ariel som sin stora idol, och nu är det hon själv som spelar rollen som den lilla sjöjungfrun i filmen med samma namn.

– Jag hade så många likheter med henne. Det var därför jag identifierade mig med henne. Men självklart fanns det skillnader mellan oss rent visuellt, säger Bailey i en intervju med New York Times apropå att hon och Disneys tecknade Ariel har olika hudfärg.

Hon berättar också om hur det kändes att bli utsatt för rasism i samband med att det blev känt att hon skulle gestalta sjöjungfrun i den nya filmen, och att hon hoppas att fler svarta skådespelare ska tilldelas huvudroller i framtida Disneyfilmatiseringar.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Annons

Om intervjuer

Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher.

Om Omni-helg

Svepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner och intervjuer som publiceras varje helg.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons