Hem
Salmonellabakterier sprids framför allt via livsmedel – exempelvis rå fisk, kyckling eller ägg (Janerik Henriksson/TT)

Salmonellautbrott i tolv av Sveriges regioner

26 personer i tolv olika regioner har sedan november smittats av magsjukdomen salmonella, meddelar Folkhälsomyndigheten skriver TT.

Både barn och vuxna har insjuknat och de misstänks ha smittats av samma källa. Då flera fall även upptäckts i Norge misstänks källan vara ett livsmedel som säljs i båda länder.

Tillsammans med Livsmedelsverket och norska myndigheter försöker Folkhälsomyndigheten nu lokalisera vad som orsakat utbrottet.

Risken att bli sjuk minskar om man sköljer grönsaker noga, har god hygien vid matlagning och hettar upp maten tills den blir rykande varm.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen