Helg Recensioner

”Charles förbjudna kärlek ger The Crown puls igen”

Att Olivia Colman gör en fenomenal Elizabeth II i tredje säsongen av The Crown, verkar recensenterna världen över vara eniga om.

”Hon är förmodligen den främsta brittiska skådespelaren i sin generation, med en nästan otäck intuition för sina rollfigurers smärtpunkter och motsägelsefullheter”, skriver Johan Hilton i Dagens Nyheter.

Ed Power skriver i The Independent att serien tappat sin glans och spänning.

”Men The Crown återfår sin puls när prins Charles börjar sin förbjudna relation med Camilla Shand”.

Nästan varenda en av skådespelarna är utbytta i nya säsongen. Förutom att Clarie Foy lämnat över till Colman spelar till exempel Helena Bonham Carter prinsessan Margret och Tobias Menzies prins Philip.

””The Crown” känns, alla nya ansikten till trots, omedelbart som precis samma serie som sist vi såg den”, skriver Aftonbladets Karolina Fjellborg.

Recensenternas snittbetyg: 3,75

Snittbetyget är baserat på 6 av 10 recensioner eftersom vissa av källorna inte sätter betyg.

Svenska recensioner

Internationella recensioner

Olivia Coleman som drottning Elizabeth II i tredje säsongen av ”The Crown”. Sophie Mutevelian / TT NYHETSBYRÅN

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Daniel Andrews, avspärrat flerfamiljhus, protester mot nedstängningen i norra Melbourne. TT
Coronaviruset Globala spridningen

Melbourne stängs ned i sex veckor efter coronautbrott

Melbourne kommer att gå in i en sex veckor lång lockdown efter den senaste tidens kraftiga ökning av bekräftade fall av covid-19 i området. Det meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews på en presskonferens.

– Vi måste agera innan det är utom kontroll, säger han.

Beslutet gäller hela storstadsområdet, med närmare 5 miljoner människor. Det omfattande utbrottet av coronaviruset är framför allt koncentrerat till ett socialt utsatt område i norra Melbourne och minst nio flerfamiljshus är försatta i karantän.

1 tim
Bostadsminister Megan Woods. TT
undefined

Nyzeeländska medborgare hindras från att resa hem

Nyzeeländska flygbolaget Air New Zealand begränsar tillfälligt antalet nya bokningar de kommande tre veckorna – eftersom det är fullt i karantänsfaciliteterna, rapporterar Reuters.

Beskedet från regeringen innebär att tusentals nyzeeländska medborgare utomlands kommer få vänta med att resa hem. Så snart myndigheterna kan garantera tillgång till karantänsmöjligheter kommer bokningssystemet att öppna igen, meddelar bostadsminister Megan Woods.

Medborgare som reser in från utlandet måste sitta i 14 dagars obligatorisk karantän.

2 tim
En kvinna i Caracas, Venezuela, testas för covid-19 Ariana Cubillos / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Larmet: Miljöförstöringen kommer leda till nya smittor

Utan åtgärder för att skydda vilda djur och växter och förhindra miljöförstöring så kommer sjukdomar, som likt covid-19, sprider sig från djur till människor att bli vanligare. Den varningen kommer från en ny FN-rapport, rapporterar flera medier.

– Det senaste århundradet har vi upplevt åtminstone sex utbrott av nya coronavirus, säger Inger Andersen vid FN:s miljöprogram till BBC.

Förutom Covid-19 är ebola och sars exempel på sjukdomar som startat hos djur och spridit sig till människan.

Delia Grace, en av författarna bakom rapporten, säger till The Guardian att åtgärderna mot covid-19 framförallt sett sjukdomen som en ekonomisk utmaning eller en medicinsk utmaning.

– Men dess ursprung finns i miljön, livsmedelssystemen och i djurhälsan.

Inger Andersen menar att vetenskapen är tydlig:

– Om vi fortsätter att utnyttja naturen och förstöra våra ekosystem så kan vi vänta oss att se en stadig ström av den här typen av sjukdomar.

Igår 20:39
Läs mer om Coronaviruset