Hem

Evolution draglok på börsen – eyetrackingbolag vinnare

Stockholmsbörsen inleder veckan volatilt med flera turer över och under nollstrecket. Eyetracking blev fokus för dagen. Vid stängning var utvecklingen som följer:
• OMXSPI: +0,7%
• OMXS30: +1,1%
Evolution gick klart bäst av de stora med en uppgång på över 4 procent. Mest föll SCA, ner drygt 1 procent. H&M spås bli en stor återöppningsvinnare och har fått köpråd av både Börsveckan och DI under helgen. Aktien steg drygt 1 procent.

Mest omsatt ihop med Evolution var SBB trots att det inte kommit några nyheter om bolaget. Aktien föll närmare 5 procent och är ner 25 procent sedan årsskiftet. Paretos analytiker Emil Ekholm tror att det är oron för stigande räntor som spökar.

Bland de rapporterande bolagen finns Nolato som lyfte intäkterna med 27 procent i Q4. Aktien lyfte 4 procent. Fastighetsbolaget Fabege ökade förvaltningsresultatet och vände till en positiv nettouthyrning. Aktien steg 6 procent.

I övriga nyhetsflödet meddelade Tobii att man förhandlar om att bli leverantör av eyetracking-teknik till Sonys nya VR-headset för Playstation. Aktien steg 5 procent. Sektorkollegan Smart Eye avancerade 10 procent efter att ha vunnit en order värd 50 miljoner kronor från en av Europas största biltillverkare.

Truecaller har inlett samarbeten med flera ledande mobiltillverkare för att förinstallera bolagets app på flera stora marknader som Indien och Latinamerika. Aktien klättrade över 6 procent.

Annons

New York-börserna i går
• S&P 500: +0,5%
• Nasdaq: +1,6%
• Dow Jones: -0,1%

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons